Има IQ 400, дипломирал на 11 години, а еве што работи денеска!

 “Соништа за кои луѓето слушаат, за добивање на Нобелова награда и докторат, мене не ми беа битни...“

Адрагон Мело дипломирал на Универзитет во Калифорнија на 11 години, има коефициент на интелегенција 400 и план на неговиот татко бил да добие Нобелова награда од својот 16 роденден.

Може на својот татко да ми заблагодари но и да го обвинува, за успехот и амбициите. Агустин де Мело, татко на Адрагон, опсесивно го притискал својот син како би успеал во својата намера.

- Соништа за кои луѓето слушаат, за добивање на Нобелова награда и докторат, воглавно се од мојот татко. Тие работи мене не ми беа битни – рекол еднаш Адрагон за телевизија "CBS".

На 11 години завршил компјутерска математика и со години бил најмлад човек кој завршил факултет во историјата на Америка. Адрагон го знаел цел алфабет на 2 години, а до третата научил да цита и пишува.

Неговите родители се развеле во 1988 година и после краток престој во семејтво кое го чувале, живеел со својата мајка, Кети Ган.

Иако завршил факултет, се запишал во средно училиште под друго име. Вели дека тогаш се чуствувал пријатно бидејќи никој не знаел кој е.

Откако таткому починал од рак, Адрагон се вработил во позната компанија за опремување на куќи и станови, "The Home Depot" како молер за работни простории.

Поврзани

Најнови вести

Коментари