Лорин Кемптон (36) од Англија бара од нејзините додворувачи да напишат есеј од 500 збора доколку сакаат да излезат со неа.

Уморна од онлајн запознавања, Кемптон минатата година открила стратегија која се покажала како успешна. – Барањето есеј е дефинитивно добар начин да се елиминира она што не го сакате, рече таа. Имено, таа на својот Хенџ профил јасно ставила до знаење дека доколку мажите сакаат да излегуваат со неа, треба да поднесат апликација во која ќе ѝ објаснат дека „нема да и го губат времето“.

-Ова ќе ви покаже кои се тие, дека го читаат вашиот профил и го разбираат вашиот хумор – се пошегува таа. На почетокот таа го додала ова барање на својот профил како шега, но многу луѓе го сфатиле сериозно.- Луѓето мислат дека барањето есеи е премногу, но беше навистина забавно. Не очекував дека некој ќе се потруди толку многу – рекла таа. Еден додворувач отишол чекор понатаму и и подготвил PowerPoint презентација со детални објаснувања. Тој ветил дека брзо ќе одговори на пораките, дека нема да губи време доколку нема искра и дека внимателно ќе ги испланира сите датуми.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lauren Kempton (@misslaurenkempton)

Тој истакнал дека негов приоритет е комуникацијата, која вклучува користење текстови, повици и FaceTime. Исто како Кемптон, тој не сакал да губи време.

– Сакам да знам каде сум со луѓето; ако ви се допаѓам, контактирајте ме; ако не, не е важно, додал на крајот.

Гледајќи го вложениот труд и се вратила вербата во мажите, а по прегледувањето на бројните апликации, таа излегла на состанок со најдобриот кандидат, но, за жал, тоа никогаш не се претворило во ништо повеќе. Стратегијата за есеј од 500 зборови се покажала како неуспешна за неа, но таа сепак ги охрабрува другите сингл луѓе да го пробаат методот.

– Тоа е добар начин да ги натерате луѓето да ја покажат својата смешна страна и да поминат малку време обидувајќи се, рекла таа.