Заради епидемиолошките мерки во светов речиси сите земји воведоа рестриктивни мерки, од затворање на граници, затворање на кафеани и кафулиња, па се до карантин.

Очигледно дека некои луѓе не можеа да издржат без кафеаните, затоа веднаш штом се опуштија мерките, прво што направија е да влезат таму. Но, проблемот е што во многу места дозволено е да работат на терасите, а врременските услови често може да ви го расипат уживањето.

Но, не на сите. Овој Французин не дозволи дождот да му го расипе уживањето во ручекот во ресторан.

Оваа необична глетка од Париз за брзо време стана вирална на социјалните мрежи.

Таму се гледа како човекот седи тивко на терасата од ресторанот додека надвот истура силен дожд, но и покрај тоа овој жител на Париз не се предава

@nedywyneleya971#ouvertureterrasse #pourtoi #fypシ #equipedefrance

♬ original sound – Lydia Primm