И да се заколнат, не позајмувате им ни денар: Овој тип на луѓе никогаш не враќа пари!

 Економисти за "Бизнис инсајдер" откриле што зборуваат личностите кои земаат туѓи пари и никогаш не ги враќаат

Вервале или не, економистите истражувале кои луѓе никогаш не враќаат паричен долг.

 

Сигурно барем еднаш на некого сте позајмиле пари и сте доживеале тие пари никогаш да не ги видете, а често и личноста на која сте и позајмиле.

За да не ви се случи повторно, обрнете внимание на зборивите на лицето кое од вас бара заем.

Имено, тројца економисти за "Бизнис инсајдер" откриле што зборуваат со личностите кои земаат туѓи пари и никогаш не ги враќаат. Тие ги проучувале одговорите на клиентите на сајтот Проспер, кој е најмен за позајмување пари.

Сите клиенти за време на позајмување наоѓат начи да ја наведат причината зошто позајмуваат пари, и објаснување како мислат да ги вратат.

Економистите откриле, луѓе кои не ги враќале парите најчесто ги користеле следните пет зборови:

– Господ
– ветувам
– ќе ги вратам
– благодарам
– болница

Тоа значи дека најчесто ја користеле фразата; "Ветувам дека ќе ти ги вратам парите, жими Господ".

 

Поврзани

Најнови вести

Коментари