Совети

Храната може и понатаму да ја вакумирате, иако не поседувате таков апарат. А еве и како!

Сите ние знаеме дека многумина веќе на големо ја подготвуваат зимницата за претстојната сезона, а овој трик во контекст на таквите подготовки и тоа како ќе ви помогне!

Сите ние знаеме дека многумина веќе на големо ја подготвуваат зимницата за претстојната сезона, а овој трик во контекст на таквите подготовки и тоа како ќе ви помогне!

Најдобар начин за чување на храната е вакумот, сите ние тоа и го знаеме. Но и немаме сите апарат за вакумирање, па често прибегнуваме кон алтернативите методи. Сега, конечно, сите може да ја чувате својата храна и без дополнителни трошоци... Онака како што и би требало!

А како? Значи, постои еден сосема едноставен трик, за којшто досега веројатно не сте слушнале, а одсега и навистина многу ќе ви значи.

Целта се состои во тоа за храната да ја ставите во кесичка за чување на храна, но не да ја затворате комплетно, и како таква да ја ставите во малку поголем сад полн со вода.

Водата на тој начин ќе го истисне воздухот од неа, а вие пак ќе го добиете своето вакум-пакување!

Погледнете:

Поврзани

Најнови вести

Коментари