Близнаци
Близнаците се искрени, чесни, доверливи и лојални луѓе. Но, бидејќи се толку импулсивни и спонтани, тие често се борат да ги пренесат своите вистински чувства на другите. Поради нивните лесно расеани умови и краткотрајното внимание, тие претпочитаат да комуницираат логично отколку емоционално. Близнаците се социјални знаци кои мразат конфликти. За да го спречат тоа, избегнуваат да зборуваат од срце.

Рак
Раковите не можат да преживеат без љубов и се меѓу последните кои некого ќе повредат. Да се ​​биде вљубен, исто така, подразбира подготвеност да се вложат напори потребни за да се обезбеди успех на заедницата. Така, за да избегне некого да гњави или оптоварува некого, овој знак постојано се обидува да ги одржува работите оптимизирани и опуштени, дури и ако тоа значи да ги сокрие своите вистински чувства и да ја стави удобноста на другите луѓе пред нивната. Бидејќи го кријат она што им е во срцата, често не дозволуваат другите добро да ги запознаат и често кријат работи за нивните животи од другите.

Девица
Девиците претпочитаат рационално размислување наместо изразување на своите емоции. Секогаш се тактизични кога зборуваат за да влијаат на разговорот на начин што им дава предност. Дури и ако се свесни дека она што нивното срце им го кажува е точно, тие сепак ќе го игнорираат во корист на одговорно однесување и реагирање од нивниот интелект при интеракција со другите. Тие често претпоставуваат дека можат да ја заштитат својата репутација и односи со тоа што чуваат одредени работи во тајност. Но, оние кои избираат да чуваат тајни, ризикуваат да се чувствуваат осамено, што може да има негативно влијание врз нивната благосостојба. Би било попаметно Девицата да зборува од срце.

Скорпија
Скорпиите се надворешно интензивни и строги, но сепак имаат чувствителна душа и постојано размислуваат позитивно за другите околу нив. Добрите особини како што се великодушноста, дисциплината, вистинитоста, моралниот интегритет и други се поврзани со овој знак. Ниту, пак, одобруваат какво било друго неморално однесување. Скорпиите мразат да ги повредат туѓите чувства и се плашат да вознемират некого со нивните директни забелешки. Како резултат на тоа, повеќето од нив се воздржуваат да зборуваат од срце и наместо тоа избираат да ги потиснат своите вистински чувства