Хасан Кајтезовиќ е човек кој имал четири жени и дури 54 деца, а денес тие тврдат дека неговото потесно семејство брои неколку стотици души.

Во селото каде од каде потекнува има десетина нови куќи, какви што може да се забележат во елитните квартови на европските метрополи, но има многу малку живот.

Хасановата најмладата снаа, Арифа е многу весела и позитивна жена и со многу задоволство се сеќава на нејзиниот свекор и животот во познатото големо семејство.

Позитивната енергија на Арифа е целосно во спротивност со условите и начинот на нејзиниот живот, се наведува во написот на Мухамед Махмутовиќ објавен на крајот на минатата година.

Таа е жена која животот воопшто не добила грижа, но никогаш не се пожалила.

На прашањето каков бил животот на нејзиниот свекор со четири жени, Арифа со насмевка опишува.

– Се сеќавам, три од нив спиеја во една соба, а тој во другата со соба со четвртата. Имаше ѕвонче над вратата, а кога ќе заѕвонеше една ќе отидеше кај него, а другата во собата – се сеќава Арифа.

Арифа исто така наведува дека неговиот свекор бил до крај „зезнат“.