Неверојатна и несекојдневна сцена ни доаѓа од соседствово. Среде Белград човек јава коњ по градските улици.

Настанот е снимен во белградската населба Церак.

Човекот кој јава коња застанал покрај продавница, ги натоварил намирниците, а потоа го јавнал коњот по улиците на градот.

Необичното видео веднаш стана вирално, коментарите беа главно смешни, а сите беа воодушевени.

„Легенда“, „Ќее добие казна за нерегистриран коњ“, „Колку коњски сили има?“, „Принцот од Серак“, „Ќе живее овој народ“, се само дел од коментарите на видеото.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad)