Откако свадбените веселби во Мериленд се откажани поради пандемијата, една млада невеста ја прогласила својата венчаница за облека за вакцинација против ковид-19.

Сара Стадли и нејзиниот сопруг се вериле во 2019 година. Биле подготвени да застанат на лудиот камен минатата година, правеле план за свадба, ама пандемијата им ги смени плановите.

За донекаде да ја поправи ситуацијата, Сара се одлучила минатата недела да го облече невестинскиот фустан и да ја прими вакцина.

Приликата била нешто помалку свечена, но важна.

„За мене вакцинацијата беше прослава. Имаше многу ниски моменти во текот на пандемијата, толку работи кои се откажаа, а овој фустан, ако ништо друго, претставува надеж“, рече Сара.