Лесли Максвел е 64-годишна баба од Мелбурн и на Инстаграм има речиси 60 илјади следбеници. Таа секојдневно објавува фотографии. Инаку, обожава да тренира заедно со внука и  Тиа која има 19 години. Тиа признава дека баба и, и е „конкуренција“ кога станува збор за мажите.

„Затоа шт изгледа одлично за своите години, добива многу внимание од мажите“, признала Тиа.

На внуката ова и е симпатично, но ќерката на Лесли, Ванеса, која не е заинтересирана за фитнес и вежбање не е баш среќна со некои фотки од мајка си.

 

Лесли, пак, вели дека сето е само дел од работата.

„Го сакам фитнесот, а бидејќи се натпреварувам понекогаш и на бина см во бикини. И немам проблем со тоа, не се срамам од своето тело. Зошто да бидам стара и болна ако не морам, зошто да не бидам на врвот од светот?!“,  вели Лесли.