На жената родена во знакот на овен се и оди од рака, таа секогаш се радува на нови предизвици, па со душа и насмевка го дочекува секој нов ден, за да види што ќе и донесе тој.

Се им оди од рака
Овните се многу независни. Тие успеваат да го одржат балансот помеѓу нивната работа и приватен живот. Со нив ќе си поминете супер само ако седите дома и не правите ништо, но тие се одлично друштво и ако сакате да излезете и да се забавувате во ноќните клубови.

Разговорите со нив се фантастични

Жените родени во знакот овен можат да водат интелигентен разговор поврзан со политика, бизнис, уметност и освен тоа, секогаш паметат ситници за луѓето со кои комуницираат, така што не се изненадувајте ако знаат точно какво кафе пиете.

Никогаш не се срамежливи

Никогаш нема да мора да погодувате што се врти во главата на жената овен. Таа секогаш ќе ви кажува сѐ директно во лице. Најбрзо ќе го изгубите нивниот интерес ако ја игнорирате нивната силна волја и неоспорлива самодоверба.

Љубовни врски

Љубовта на овенот е навистина неверојатна. Припадничките на овој хороскопски знак не можат да сакаат некого кого не го почитуваат. Доколку сте во врска со жена овен, никогаш нема да мора да се сомневате во нејзините чувства.

Пријателствата со жената

Овие жени често се интензивни и создаваат пријатели за цел живот. Склона е кон тоа да има широк круг на пријатели бидејќи постојано ги менува интересите и нејзиното темпо не може да биде следено од секого.