Оние кои немаат антитела после примени две дози вакцина против корона вирус ќе мораат да примат и трета, вели познатиот српски епидемиолог и член на Кризниот штаб за борба против корона вирусот, д-р Предраг Кон.

– Јасно ни е на сите кои се бавиме со оваа работа дека оние кои немаат антитела после две дози, а поминало извесно време, дека ќе треба да примат уште некоја – или доза од истата вакцина или да ја сменат вакцината, рекол Предраг Кон за телевизијата К1.

Напоменал и дека засега постојат истражувања само за слуачите кога третата доза доаѓа од ист производител, како и првите две, но рекол и дека комбинирањето на вакцините е „иднината“.