Рубиковата коцка е едно од најпознатите хобија во светот, но ретко кој успева да ја совлада без многу труд.

Многумина немаат доволно нерви да ја склопат до крај, но и за тоа има решение. Доколку сакате да ги воодушевите вашите пријатели, подолу имате многу едноставен систем за составување на Рубиковата коцка.

Како и секогаш, треба да се послужите со мал трик. Значи, важно е коцката да е целосно сложена пред да ја започнете својата „магија“.

Потоа, само следете ја едноставната шема прикажана со стрелките. Погледнете го краткото видео, сѐ ќе ви биде јасно: