Осудени на пропаст, mажите кои премногу се трудат, жените ги гледаат како очајни и не верувајте на некој што ќе ви каже дека не е така.

  1. Глума

Мажите често имаат погрешна претпоставка дека жените паѓаат на изглед, пари или самата љубезност. Иако може да работи за некои, обично е краткорочно. Една од првите работи што ќе ја одвратат жената е неговите трикови – како тој е добар за се па се, од општи работи до третирање на жените. Ова не им кажува на жените дека тој е добар, туку дека тој нема искуство или храброст во себе.

  1. Погрешно читање на сигнали

Според урбаните митови, секоја жена ќе биде освоена ако мажот се труди доволно долго. Вистината е дека за развој на хемијата и „еднаков“ влез во врска, важно е да ги читате нејзините сигнали. Ова значи дека треба да следите колку често таа се јавува сама, колку е заинтересирана да излегувате, дали иницира допири  и треба да одговорите приближно подеднакво, а не да трчате пет чекори напред. А, жените, исто како и мажите, ценат нешто за што треба да работат повеќе од она што го добијат веднаш.

  1. Преголем напор

Ако не може да излезе затоа што има претходен договор, работа или која било друга обврска – тоа е сосема нормална работа. Исто така, не е нормално мажот што ќе освои жена да и притрча на секој повик и да ги откаже неговите претходни договори и да биде секогаш достапен за неа. На почетокот на врската, тоа повеќе личи на очај и опсесија отколку на човек кој има изграден живот, се цени себеси и знае што сака.

  1. Форсирање

Колку и да изгледа добра идејата од романтичните филмови за прекумерни признанија за допаѓање, па дури и љубов по неколку состаноци не се реални. Дури и ако сето тоа е само резултат на хормони или желба да ја однесете во кревет што е можно поскоро, мажот треба да знае како да ја запре топката и да ја замисли спротивната ситуација – да една жена му изјавува љубов на втор состанок, планира деца … Најдоброто нешто е прво да се запознаете едни со други и да дозволите сето тоа да се случи спонтано.

  1. Оставајќи ја иницијативата на неа

Иако постојат различни типови жени, по правило, повеќето од нив не сакаат ниту „суровина“ ниту „мекотели“ – туку некаква средина, нормално момче. Оние мажи кои во страв да не донесат сите погрешни одлуки и се предаваат, но ја откриваат својата несигурност, што воопшто не е привлечно. Ако секогаш треба да избере филм, оброк, кафуле или што ќе се направи, големи се шансите да не го доживее како некој што знае што сака.

  1. Самопофалба

Да се ​​зборува за себе во суперлативи и да се фали не е премногу привлечно. Жените повеќе би сакале сами да донесат заклучок отколку да слушаат „секој вели дека сум најдобар“, „бев најпаметен на факултет“, „можам најмногу да кревам на клупа“. Ништо вредно не треба да се рекламира толку многу, и исто како и мажите, жените попрво би откриле и заклучиле некои работи сами.