Младенците од САД одлучиле да поврзат својот најважен ден со терористичките напади од 11 септември 2001 година. Имено, тие решиле да се венчаат на 11 септември, односно минатиот викенд – на денот на одбележувањето на 20 годишнината од нападите.

Невестата и младоженецот не само што го одбраа овој датум за ден на венчавката, туку тие и решиле својата торта да ја посветат токму на напдите. На декорацијата можеа да се видат две срушени кули близначки во Њујорк, како и натпис:

“Никогаш не заборавај”.

Иако младенците се оправдаа со идејата дека натписот се однесува на денот кога се венчаа, на никој навистина не му се допаднало.

„Ова е без сомнение најстрашната, најнесоодветната и најбезобразната идеја за венчавка што сум ја видел“, напишал еден корисник на Редит, кој добил многу пофалби за неговиот коментар.

„Не мислам дека 11 септември како датум на венчавка е сама по себе контроверзна како идејата да го одбележиме целиот ден со потсетување на најлошото што сме го доживеале“, додаде друг корисник на Reddit.