Хол, 66-годишната поранешна манекенка, побарала од 91-годишниот медиумски магнат Мардок до судот во Калифорнија финансиска поддршка и адвокатски трошоци.

Хол во барањето поднесено пред судот во Лос Анџелес рече дека „не ја знае целосната природа и обемот на сите средства на Мурдок и долговите и ќе го дополни овој предлог кога ќе се утврдат тие информации.

Мардок и Хол се венчаа на интимна церемонија во куќата Спенсер во центарот на Лондон во март 2016 година. Тоа беше четврти брак за Мардок. Џери Хол живееше во вонбрачна заедница со пејачот Мик Џегер, со кого има четири деца.