Лора Амхерст во емисијата „This Morning” се појавила како од мајка родена и само со натпис посветен на заштитата на Земјата.

Водителите на емисијата Филип Скофилд и Холи Вилаби со неа разговарале 8 минути, зборувале за климатските промени, а Лора ја изразила „загриженоста особено за помладите генерации“.

Кога ја прашале зошто е гола, таа рекла дека „на тој начин протестира за да помогне да се спаси планетата и дека е важно пораката да дојде до повеќе луѓе и повеќе да се стори за планетата“.

Оваа самохрана мајка на едно дете во последните неколку месеци во јавноста се појавува гола за да обрне внимание на климатските промени и фактот дека во тој сегмент, како што рекла, „стоиме лошо“.

Освен тоа на страница за возрасни отворила профил и најавила дека дел од приходите кои ќе ги собира таму со објавување на експлицитни содржини ќе ги донира на организациите Extinction Rebellion (XR), Greenpeace и здруженијата за заштита на животните.

Фотографија (+18) од протестот во Лондон, погледнете  ОВДЕ.