Несторовиќ објаснил какво дејство имаат овие народни лекови.

Поради актуелната ситуација со коронавирус, сите се трудиме да го зајакнеме имунитетот, а пумологот др. Бранимир Несторовиќ го поделил својот алтернативен рецепт за “кревање на имунолошкиот системот“

“Има многу начини за подигање на имунитетот. Еден е шетање на ладен воздух, во траење до еден час. Вториот е одење во сауна, исто така еден час. Во исханата користете храна богата со влакна, зеленчук, најмалку двапати неделно морска риба, по можност печена“, вели Несторовиќ.

Тој открил три народни лека кои се клучни за јакнење на имунитетот.

“На прво место е лист од коприва, на второ секогаш го ставам лукот, а на трето место орев“, наведл докоторот.

Тој објаснил какво дејство имаат овие народни лекови.

“Копривата содржи бројни имуностимулатори и антиканцерогени супстанци, а лук и брокула се соединенија кои се особено антиоксиданси. Оревот е намирница која има многу корисни материи, некои од нив, е јунглан кој е карактеристичен само кај орервот, рекол тој.