Диабетeсот доаѓа тивко. Проверете го шеќерот, потоа е доцна

Како да препознаете дека нешто не е во ред во вашиот организам, односно дека инсулинот не си ја врши својата функција оптимално?

Високото ниво на шеќер во крвта може да се препознае по голем број симптоми, меѓу кои:

Како што веќе споменавме, високиот шеќер во крвта не значи и нужно дека имате дијабетес. Тоа е само еден симптом на дијабетесот. Високото ниво на шеќер во крвта може да се препознае по голем број симптоми, меѓу кои:

- сува уста

- жед во поголемиот дел од денот

- честа потреба за мокрење, особено навечер, за време спиење

- честа глад

- хроничен замор

- сува кожа и јадеж

- дебелеење и вишок масно ткиво околу стомакот

- слаба концентрација

- замаглен вид

- чести инфекции

- неугодност во желудникот

- проблеми со нервите

- потешко зараснување на рани

- импотенција

Доколку ги имате овие симптоми или се сомневате на висок шеќер во крвта, задолжително посетете лекар и направете ги потребните тестирања.

Ако нивото ви е на висока граница, не започнувајте веднаш со лекарства, туку сменете го стилот на живеење и започнете да се храните правилно.

Поврзани

Најнови вести

Коментари