Дете за малку не го изгубило животот поради нова виреална игра кај младите


Нова вирална игра за малку ќе завршела трагично по животот на дете на училишна возраст, шткако проголтал магнетни топчиња.

Дванаесетгодишниот Фреди вебстер од Јоркшир морал веднаш на итна операција откако топчињата му ги пробушиле цревата. Хирурзите морале да остранат 10 цм црева во операција која траела скоро пет часа.

Фреди проголтал магнетни топчиња со пречник од три милиметри, кога едно топче ставил внатре во устата, а друго на образот за да тестира магнетна способност. Иако се мали, топчињата се поприлично силни и се привлекуваат преку кожата.

Откако случајно проголтал неколку топчиња, детето проголтоло уште неколку пет часа покасно. иако на почетокот не чувствувал тегоби, кога сите топчиња завршиле во црвеата почнале да се привлекуваат, што предизвкало големо оштетување на неговите црева.

- Ми кажа дека проголтал два магнети, но тогаш мислев дека ќе поминат само низ цревата, а но вечерта почнаа болки во стомакот. По два дена ми кажа деја болките не поминувале и дека цела ноќ го држеле буден, раскажала мајката на Фреди.

веднаш го однела во болница каде му било направено РТГ снимка, а докторите соопштиле дека тоа е веќе четврто дете како доаѓа од истатата причина во болница.

Поврзани

Најнови вести

Коментари