Психолозите, терапевтите и експертите за односи и односи често предупредуваат на таканаречените „токсични љубовни врски“ во кои едниот партнер е крајно доминантен и на некој начин, физички, ментално или вербално, го злоупотребува другиот. Откако неодамна беше започната дискусија за токсични врски на Тикток, една девојка исто така покажа како изгледа таквата врска во пракса.

Таа објави видео на кое се гледа список на „правила на однесување“ напишани од нејзиното поранешно момче пред да замине на студии во друг град.

Во видеото со наслов ги прочита сите 11 правила во кои, меѓу другото, стои дека секоја нејзина облека треба да биде одобрена од него или неговата мајка, и дека мора да биде дома пред 21 часот секоја вечер …

Нејзиното видео беше прегледано неверојатни 2,7 милиони пати за два дена, а во него навела некои од „правилата на однесување“:

– Никогаш не ја гаси локацијата на мобилниот, за да занм каде си во секое време.

– мораш да се држиш подалеку од сите мажи и секогаш да го носиш прстенот што ти го подарив.

– Кога ќе се вратиш дома навечер, мораш да се јавиш преку FaceTime, бидејќи не е доволно да кажеш дека си дома сама.

– Исто така,  забрането да носиш тесна облека.

Во видеото, таа исто така рече дека е свесна дека таквото однесување е злоупотреба и дека никогаш не треба да се убедува во спротивното. „Тоа е емоционална злоупотреба, и ако сте во слична врска или доживувате каква било форма на насилство, има многу места каде што можете да побарате помош“, рече таа.