Дали знаете што говори омилената боја за вас?

Поголемиот дел од луѓето имаат своја омилена боја и свесно се опкружуваат со нејзиното присуство. Во случај да немате омилена боја, погледнете во својот ормар - токму таа боја што доминира во него може да се смета и за ваша најдрага боја. Еве што говори токму вашата омилена боја за вас.

Бела

Белата е симбол на чистотата, невиноста и наивноста, па токму затоа често се поврзува со младоста. Ако сте повозрасно лице, белата боја може да значи дека копнеете по совршенството и неостварените идеали, или можеби сакате повторно да ја вратите изгубената младост и свежина. Исто така, белата боја ја симболизира и желбата за едноставност.

Црвена

Оваа боја претставува сила, здравје и виталност. Често ја избираат екстровертни, агресивни и импулсивни лица, или пак лица кои би сакале да ги постигнат тие особини. Се поврзува со амбициозен карактер, одлучни да искористат сè што им нуди животот. Можат брзо да ги оценат луѓето и да одберат страна на која ќе се приклонат. Луѓето кои ја избираат црвената боја се оптимисти кои тешко поднесуваат монотонија, имаат немирен дух и можат да бидат несвесни за сопствените недостатоци. Од друга страна пак, тивките лица кои избираат црвена боја најчесто имаат потреба за топлина, сила и останатите карактеристики на оваа боја. Црвената обично е карактеристична за луѓето кои што го сакаат животот.

Кафена

Луѓето кои ја избираат кафената боја најчесто се одликуваат со исклучителна издржливост и трпеливост. Тие се трудат да бидат со цврст карактер, совесни, независни, лојални и конзервативни. Не се импулсивни, сакаат одговорност, љубезни се и на нив можете да се потпрете во било кој момент. Ако избирате кафена боја, треба да внимавате да не станетете премногу непопустливи и тврдоглави.

Розова

Оваа боја е понежна карактеристика на црвената, симболизира љубов и чувства без страст. Жените кои сакаат розова боја имаат мајчински склоности. Розовата боја означува заштита, внимание и ситуиран живот. Луѓето кои избираат розова боја се во потрага по искрена љубов и сакаат да се чувствуваат сигурно и сакано, можеби дури сакаат да се сметаат за деликатни, слаби и ранливи. Овие луѓе сакаат да бидат шармантни и меки, но и помалку недефинирани.

Портокалова

Ова е боја на луксуз и луѓе кои сакаат да си угодуваат. Портокаловата боја најчесто ја избираат социјални лица кои сакаат добра забава. Обие луѓе најчесто се многу популарни и имаат добар карактер, иако понекогаш можат и да драматизираат, да бидат помалку превртливи и неодлучни. Сепак, овие луѓе се трудат да се согласат со останатите. Портокаловата е боја која ја симболизира младоста, силата, храброста, љубопитноста и немирот.

Жолта

Боја на среќа, мудрост и имагинација. Често ја бираат авантуристи кои сакаат нешто ново и сакаат самите да се исполнат. Обично добро оди со весели лица кои имаат добра смисла за хумор, но и одлично чувство за работа. Жолтата боја означува интелект и сè што е поврзано со умот. Токму поради тоа, овие луѓе најчесто се прецизни и имаат свој став за сè, како и ум преполн со идеи. Овие луѓе понекогаш можат да се сметаат и за неодговорни бидејќи често избираат слобода на своите мисли и делувања.

Зелена

Ова е боја на хармонијата, симболизира надеж, обнова и мир. Често ја сакаат лица со мирен и искрен карактер. Овие луѓе најчесто размислуваат за заедница, исклучително се друштвени и преферираат мир по секоја цена. Сепак, поради нивната скромност и трпеливост, понекогаш лесно можат да бидат искористени.

Сина

Ова е мека, сочувствителна и грижлива боја. Означува лишеност од слободата и интроспекцијата, конзервативноста и обврските. Овие луѓе се често предмет на восхитување поради својот цврст карактер и мудроста. Тие се исто така се трпеливи, истрајни и совесни. Луѓето кои ја избираат сината боја се верни и лојални, но понекогаш можат да бидат и сомнителни, па дури и да влезат во конфликти.

Виолетова

Луѓето кои ја избираат оваа боја можат да се опишат како индивидуалци, а ги красат досетливоста, чувствителноста и желбата да бидат единствени и поинакви од другите. Тие се темпераментни и талентирани за уметност. Ако ја сакате волетовата боја, тогаш веројатно се стремите кон тоа да бидете нековенционални, толерантни и достоинствени и да постигнете високи позиции во општеството.

Тиркизна

Комплексна, магична и оригинална боја. Овие луѓе вообичаено го избираат потешкиот начин, па однадвор може да изгледаат сосема ладно, додека во нивната внатрешност се одвиваат различни превирања.

Сива

Сивата боја симболизира внимателност и компромис. Младите лица кои ја избираат сивата боја најчесто се повлекуваат од животот, потиснувајќи ги своите способности. Повозрасните луѓе кои ја избираат оваа боја сакаат животот да им тече со вообичаен тек. Овие луѓе често можат да бидат работохоличари, кои едноставно ѝ се оддаваат на работата.

Црна

Црната боја е достоинствена и импресивна без наметнување. Лицата кои избираат црна боја сакаат да остават помалку таинствен впечаток, а нивниот избор на црна боја може да значи и потиснување на желбите и животните цели, што упатува на нивната внатрешна длабочина и нивните неоткриени желби.

Поврзани

Најнови вести

Коментари