За принцезата Ана (70) се вели дека е “тешка жена“, застарен традиционалист, скандал мајстор, личност која не ја интересира други што ќе речат…

Принцезата Ана (70) е единствена ќерка на кралицата Елизабета и принцот Филип. За неа се кажува дека е “тешка како црна земја“, дека за традицијата се држи како “пијан за плод“, и дека се работи по правила така што никој ништо неможи да и забележи, пишува Стил.курир.рс.

Принцезата Ана за себе зборувала!

1. Принцезата Ана никогаш своите родители не ги викала “мама“ и “тато“, туку исклучиво “кралица“ и “војвода“.

2. Мрази да се ракува и никогаш на никого не му пружила рака, се држи на дистанца …

“Теоријата дека неможе да се ракуваш со сите на тие настани немој ни да се почнуваш. Секогаш се држев до тоа, но гледам дека и кај другите е така. Впрочем, сметам дека ракувањето е целосно апсурдно“, рекла Ана.

3. Цел живот се чуствувала дека е во сенка на родителите и братот, иден крал!. Кога бевме тинејџери на турнеа со кралицата секогаш знаевме дека луѓето не ни аплаудираат на нас. Отпрво ни беше тешко, но навикнав дека сум во сенка, онаа вторра, која не е во центар на внимание“, вели Ана.

4. Принцезата Ана дамнешната 1973. година одлучила да се откаже од титулата лејди, и на своите деца Питер и Зари им ги укинала кралевските титули.

“Претпоставувам дека им било полесно, и мислам дека многумина би се согласиле дека постојат разни проблеми кои доаѓаат со титулата“, изјавила.

5. Камила, жена на принцот Чарлс, живее во страв од принцезата Ана и тоа поради една работа. Ана не ја поднесува! Но зошто? Имено, пред да се омажи, принцезата Ана била во љубвна врска со Ендру Пркер првиот маж на Камила.

Аферата помеѓу Ана и Ендру не успеала, но мислам дека многу се сакале. Сметам дека отсекогаш имале проблем поради аферата со Ендру“, вели извор близок на кралското семејство.