Социјалните мрежи станаа дел од нашето секојдневие. И ние сме навикнати да споделуваме разни информации за нашите животи врз нив.

Значи, понекогаш претеруваме без дури и да го забележиме

На пример, кога станува збор за деца, некои мајки не сакаат да најдат апсолутно ништо поврзано со своите деца на социјалните мрежи, додека други немилосрдно објавуваат фотографии од своите деца и споделуваат детали за нив.

Но, дали знаете каде е границата?

Што е во ред?

– Слика со бебе од породилиштето

– Објави од симпатични семејни моменти

– Објавуви од симпатични фотографии на бебето или детето како си играат

Што е премногу:

– По 5-10 нови фотографии од вашето дете секој ден

– Отворен профил под името на бебето и преправање дека бебето ги пишува статусите самостојно

– Облекување го бебето само за нова фотографија на Инстаграм и вознемирување сè додека не излезе совршена

– Споделување за здравјето на вашето дете

– Секој мал напредок на вашето бебе со статуси (сега повторно ползиме, сега стануваме, сега какаме)