Ниту една година по континуираната борба, докторите ширум светот не се предадоа во спасувањето човечки животи.

Додека се справуваме со третиот бран и во тек е вакцинација, без разлика во која земја каква и да е сепак ситуацијата се уште не е толку за опуштање бидејќи болниците ширум светот се борат за животот на заразените пациенти и тоа 24 часа на ден.

Лекарите и медицинските сестри во болницата „Гуџарат Парул“ во индискиот град Вадодара одлучија да им предизвикаат насмевки на лицата на пациентите кои лежат таму со недели.

За да го сторат тоа тие започнаа да играат на музика со цел да им дадат мотивација на пациентите.

Погледнете како изгледаше тоа

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Viral Bhayani (@viralbhayani)