Да си самец сега значи дека си "инвалид"

Светската здравствена организација неодамна најавила дека да се биде сингл ќе биде дефинирано како инвалидитет, се со цел за овие лица да добијат ист приоритет како и двојките кога се работи за вештачкото оплодување. Овој облик на оплодување претставува низа од медицински процедури наменети за помош на лицаѕа кои не можат да забременат по природен пат. 

Да се биде самец има и некои предности. Имате свој кревет, не морате да ја делите прекривката и не сте обврзани да ја делите омилената храна. Но, според СЗО тоа сега ќе биде инвалидитет!

Да се биде самец не е баш секогаш работа на избор. Понекогаш во прашање се различен сплет на околности. А она што е сигурно е дека луѓето без партнер пропуштаат една голема работа, а тоа е репродукцијата. 

 

Поврзани

Најнови вести

Коментари