А не се очите

Црти на лицето кои го откриваат вашиот карактер

Истражувањето на Универзитетот во Летбриџ, Канада, покажува дека постои една црта на лицето која во целост може да го промени изгледот на човекот и која всушност најмногу помага во препознавањето на некоја личност.

Испитаниците требало да препознаат славна личност на фотографиите, со тоа што на некои им биле скриени очите, а на некои веѓите. Тие полесно ги препознале лицата на кои не им ги гледале очите.

Заклучокот на научниците е дека веѓите имаат клучна улога во препознавањето.

Заоблените веѓи oткриваат личност која е отворена и дружељубива.

Рамните веѓи oткриваат личност која е директна и се води според фактите и логиката

Веѓите со четвртаст облик oткриваат личност која сака секогаш да е во право и да има контрола врз секоја ситуација.

Поврзани

Најнови вести

Коментари