Човеков умира во автобус, околу него се преправаат дека не гледаат

Неколку часа никој од патниците ниту од службениците во возот не забележале дека средовечен човек починал во текот на возењето низ Мексико Сити.

Несреќниот човек, чиј идентитет не е познат, најверојатно доживеал срцев удар во текот на возењето со метрото. Кога удрил во страната на седиштето резервирано за трудници и лица со инвалидитет останал неподвижен, па повеќето патници помислиле дека тоа е само уморен човек кој заспал.

Дури 15 минути пред полноќ контролори влегле во метрото и се посомневале дека нешто не е во ред. Бидејќи не можеле да го изнесат од возот, повикале брза помош која констатирала дека патникот е мртов повеќе часови. Неговото тело е пренесено во локалната мртовечница па се повикани роднините да го идентификуваат.

Овој случај покрена силна локална дебата во Мексико Сити на тема модерниот живот и овој пример беше искорустен да се покаже колку луѓето се изолирани едни од други.

Други пак истакнаа, дека иако случајот е необичен, не е лесно да се погреши и да се помисли дека несреќниот човек само заспал зошто многу луѓе спијат во текот на своето патување, посебно кога уморни се враќаат од работа.

Поврзани

Најнови вести

Коментари