Најскапата чоколада на светот е ограничено издание од 1.000 чоколадни бонбони во вредност од дури 7.728 евра по парче.

Секоја бонбона е покриена со злато што може да се јаде. Ова чоколадо беше изложено на фестивалот на чоколадо во Португалија, а поради високата цена имаше и свои стражари.

Чоколадните бонбони се полни со шафран, бели тартуфи, ванила од Мадагаскар и златни лисја.

Креатор на чоколадото е слаткарот Даниел Гомез, кој рече дека чоколадото во форма на дијамант влезе во Гинисовата книга на рекорди како најскапо во светот.

Чоколадното пакување е во форма на круна и е украсено со 5.500 кристали Сваровски.