Цел свет му се смее на пијаниот Хрват кој се тепал со бистата на Раде Кончар: Немма ништо против човекот

Анте Љубичиќ (65) е маж кој вчера во 4:20 чсот наутро ја срушил бистата на Раде Кончар во Сплит, кој на крајот му паднал на нога. Со тешки повреди лежи во болница.

Како што раскажал, против Кончар нема ништо, само малклку повеќе испил.

- Шетав, испив поголема количина на ракија и виски, тогаш гледате се. Се лекувам од Постраумтски стрес синдром, некогаш знам да видам буквално се. Се качив, малку се потпрев и почна да се лула и ја заедно со бистата. Па јас не ни го познавам човекот. Можеби бил одличен. Лично против ненего и семејството немам ништо, но не сакам комунисти, партизанио и Срби. Народни херои исто така не сакам. Никогаш тоа не сум го сакал, изјавил Анте за конфликото со човекот кој бил стрелан 1942 година од италијанските фашисти.

Во меѓувреме на Фејсбук се појави пародија на тој инцидент, а снимката „Кончар крши нозе" стана хит:

 

Поврзани

Најнови вести

Коментари