Братот на Милош Биковиќ се замонашил, и открил семејна тајна која крши срце

Глумецот Милош Биковиќ кој е ѕвезда и вон границите на регионот, голема подршка има и од семејствотот, мајката и братот.

Неговиот брат се замошил кога Милош бил дете, а Биковиќ честопати зборувал колку е врзан за братот.

Меѓутоа неговиот брат Игумен Михајло Биковиќ одамна за медоиум открил колку му значи братот.

 

- Раѓањето на Милош го доживеав како нешто свето и прв пат во животот ми беше јасно чуството дека родителите се подготвени да го дадат живот за своето дете. Со раѓањето на Милош во мене се роди потреба да се што имам да му пружам него и да го штитам тоа мало суштество – рекол порано отец Михало и открил дека тие двајца имаа посебен однос, на кој е горд.

Тој открил нешто што досега во јавност не е објавено.

- Кога нашата мајка имала дилема дали да роди, јас и реков: "Секако, бидејќи, јас ќе го чувам него, а кога ќе порасне, а јас ќе бидам стар, тој ќе ме штити мене". Токму таков е нашиот однос и денес. Милош има исклучителено чуство за правда, со развиен заштитнички став – додал.

Милош со 16 години постариот брат е доста близок. Но нивната животна професија довела до тоа често да бидат разделени.

- Ми недостасува братми често, многу често. Но во се мора да постои жртва поради еден повисока цел. А таа висока цел е сите да добиеме едно добро кое ќе ги оплемени нашите души – истакнал игуменот.

Поврзани

Најнови вести

Коментари