Едно утро, Рут Хамилтон ја разбудила силен тресок. Таа најпрвин не можела да сфати од каде доаѓа бучавата се додека не погледнала во таванот и не забележала дупка. Секунди потоа, таа била покриена со прашина. Станала од кревет и видела дека на перницата имала камен со големина на тупаница.

Во паника, Рут ја повикала полицијата која утврдила дека каменот е метеор. Имено, станувало збор за метеор стар неколку милијарди години, пренесува Дејли Стар.

-Според сведочењата на луѓето таа вечер на небото се појавила силна светлина и се слушнала силна експлозија. Мислев дека некој провалил во мојот дома и бев преплашена. Искрена да бидам почуствував олеснување кога сфатив дека нешто паднало од небото, вели Рут.

Таа и додава дека е целосно воодушевена што метеор паднал во нејзината спална, особено што овој камен е стар неколку милијарди години. Но, она кое го истакнува и дека е исклучително среќна бидејќи доколку метеорот паднел неколку сантиметри на страна тогаш таа веројатно би била мртва.

-Единствено што мислам сега е дека животот е скапоцен и дека треба да го живееме секој ден како последен. Може да исчезне во секој момент – дури и тогаш кога мислите дека сте безбедни и сигурни во вашиот кревет, додава таа.