Во еден трговски центар во Сплит осамнала необична порака во која една загрижена мајка бара маж за својата ќерка. Госпоѓата во пораката се обидела да нагласи дека и е баш итно.

– Барам зет за да се спасам од ќерка ми! Услови: никакви, само да се спасам, само да ја однесе. Итно! – напишала таа.

Госпоѓата се потпишала како Сања, а на идниот зет му оставила адреса и телефонски број.
Очигледно на мајката и дошло преку глава или можеби веќе не можела да ги слуша сосетките како ја прашуваат зошто ќерка и не е мажена.