Астролозите издвојуваат 10 ПРОБЛЕМАТИЧНИ ПАРОВИ – еве ги тандемите како РОГОВИ ВО ВРЕЌА

Одредени карактеристики на одредени хороскопски знаци се такви што астролозите издвоиле 10 парови кои според нив најчесто не се добар тандем за емотивна врска.

Риби и Девица

Рибите се сонувачи, водени од емоции и интуиција. Тие се чувствителни и склони кон идеализација. Девиците се рационални и практични и претпочитаат логика и аналитичко размислување.

Различниот начин на живот може да биде причина за субок. Рибите можат да ги сметаат Девиците премногу аналитички и критични бидејќи не ја разбираат целосно нивната практична природа. Девиците можат да ги игнорираат емоционалните потреби на Рибите и да ги сметаат за премногу непрактични и идеалистички.

Се уште има решенија, доколку ги прифатат разликите кои ги делат, и имаат разбирање за нив, можна е романтична врска.

Водолија и Бик

Водолиите сакаат иновации, промени, независност, изненадувања, Биковите се склони кон традицијата, конзервативни се и склони кон стабилност.

Биковите можат да им станат здодевни на Водолиите, додека на луѓето родени во знакот Бик, Водолиите се несигурни и неискрени.

Биковите најчесто се склони кон материјализам, додека водолиите повеќе ги ценат духовните вредности.

Она што ги поврзува е фактот што го ценат пријателството, семејството и желбата за просперитет.

Јарец и Овен

Јарецот и Овенот обично не се согласуваат поради различни потреби. Јарецот е практичен, рационален и амбициозен, а Овенот е импулсивен, страствен и авантуристички.

Јарецот полека и сигурно прави потези, Овенот има тенденција да ризикува. Раздорот може да доведе до тензија.

Јарците тешко се поднесуваат со непромисленоста и неорганизираноста на Овенот, што пак ја иритира тенденцијата на Јарците секогаш да ги анализираат работите и да бараат сигурност.

Разликите понекогаш можат да бидат предност, па Овенот може да го принуди Јарецот да се промени, додека луѓето кои припаѓаат на знакот Јарец можат да го научат партнерот во знакот Овен за важноста на долгорочните планови.

Стрелец и Рак

Стрелецот е многу искрен, а Ракот е многу чувствителен и понекогаш може да биде повреден од непромислените изјави на Стрелецот.

Луѓето родени во знакот Стрелец сакаат независност и авантура, Раковите имаат тенденција да се поврзуваат со други луѓе и да се стремат кон сигурност и стабилност.

Заедничко за нив е добронамерноста, Стрелецот треба да научи да биде повнимателен со Раката, а Ракот треба да ја разбере потребата на Стрелецот за слобода и истражување.

Шкорпија и Овен

Скорпијата може да биде премногу мистериозна, па дури и манипулативна за Овенот, додека Овенот е премногу импулсивен и површен за Скорпиите.

Овенот е директен, Скорпијата е мистериозна. Овенот сака да биде сигурен во тоа што се случува, Шкорпијата сака да ги крие деталите од својот живот.

Скорпијата е исто така љубоморна и може да и пречи потребата на Овенот за независност.

Проблемот е ова: луѓето родени во знакот на Шкорпија може да го сметаат Овенот премногу напорен и неверен, додека Овенот може да ја смета Шкорпијата премногу претпазлива и сомнителна.

Она што може да ги поврзе е силна енергија. Оставете ги да научат да ги ценат квалитетите на другиот и да се стремат кон подобра комуникација.

Овен и Рак

Целта на Ракот е емоционална поврзаност, овој знак не е склон да ризикува. Овенот е тврдоглав и импулсивен.

Разликите во темпераментот, различните ставови кон ризикот и потребите во врските се едни од најчестите причини за несогласување меѓу Овенот и Ракот.

Тие имаат сосема поинаков пристап кон животот. Компромисот и огромното разбирање се неопходни за да успее врската.

Бик и Близнаци

Стабилноста и безбедноста се важни за Биковите, додека Близнаците обично се авантуристи.

Бикот може да биде фрустриран од нестабилноста и непредвидливоста на Близнаците, додека на Близнаците може да им пречи прекумерното фокусирање на другата страна на материјалните вредности.

Бикот е попрактичен и пореален, додека Близнаците се склони кон идеализација и имагинација.

Астролозите велат дека и овде е потребно многу разбирање и отворена комуникација.

Лав и Бик

И Лавот и Бикот се силни и упорни знаци, што може да ги доведе во конфликт. Лавовите се познати по својата самодоверба, амбиција и желба за управување, додека Биковите се фокусирани на материјалната сигурност и практичност.

И двата знака се тврдоглави и независни. Лавовите обично се доминантни, што може да им пречи на Биковите.

Лавовите се познати по својата драматична природа, додека Биковите се повеќе наклонети кон стабилност и конзервативни вредности.

Тие имаат заедничка потреба за сигурност и стабилност во животот.

Девица и Стрелец

Девицата сака стабилност во врската, Стрелецот постојано бара возбуда и нешто ново.

Првиот знак сака планови и контрола, а вториот ризик и спонтаност. Тоа значи дека тие можат да имаат различни пристапи кон проблемите, што може да биде извор на конфликт.

Потенцијален проблем за Девицата е непромисленоста и неорганизираноста на Стрелецот, а Стрелецот може да ја смета Девицата како премногу претпазлива и конзервативна.

Сепак, тие можат многу да научат еден од друг и важно е да го препознаат тоа.

Вага и Бик

Стремежот на Вага за рамнотежа и хармонија може да дојде во конфликт со тврдоглавоста и нефлексибилноста на Бикот. Вагите бараат компромис, а Биковите се „тешки“ за преговарање.

Вагите имаат тенденција да ги одложуваат одлуките, додека Биковите бараат брзи и практични резултати. Овие два знака имаат различни интереси и вредности