Ворен Нортон починал на 49-годишна возраст, а во текот на својата работа се обидувал да достави што е можно повеќе пакети пред 25-ти ноември.

Неговото тело го пронашле неговите колеги, паднат преку воланот на комбето паркирано во складиштето на ДПД во Дартфорд.

“Ворен френетично работеше за да испорача што е можно повеќе пакети. Менаџерите ве повикуваат да работите повеќе денови и да останете подолго бидејќи знаат дека сте самовработени. Пакетите мора да се испорачаат по секоја цена”, изјавил неименуван извор за The Sun.

Вработените во службата за испорака кои го пронашле првично мислеле дека заспал во комбето поради исцрпеност. Му тропале на прозорецот, но тој не реагирал. Кога виделе дека не се движи, доставувач го скршил прозорецот на возилото. Откако ја отвориле вратата, Нортон паднал од комбето.

Колегите и надлежните служби се обиделе да го оживеат, но не успеале и на лице место била констатирана смрт. Нортон работел за ДПД околу две години и имал 14-годишна ќерка.

„Нашите мисли се со неговото семејство и пријателите“, изјави портпаролот на ДПД.