Актерката Брит Екланд, позната во јавноста како поранешна Бонд девојка сега вели дека жали за естетските корекции кои ги правела низ годините.

Во 90-тите години од минатиот век, таа ги поправи усните со експериментален колаген кој денес се смета за ризичен за користење.

„Мислам дека таа операција го обезличи моето лице. Секој има право на избор, се одлучив за операции во педесеттите години и никогаш повеќе не би сакала. Не сакам да изгледам поинаку”, изјави актерката за списанието Платинум.

Таа верува дека пластичната хирургија и ја уништила природната убавина и тврди дека тоа е најголемата грешка во нејзиниот живот.

„Кога ги погледнав моите фотографии пред тоа, изгледав многу добро. Го гледам сега, но тогаш не го забележав“, рече Брит.

Откако доктор во Париз и вбризгал колаген, Брит тргна на крајно болни инјекции на кортикостероиди во следните 20 години, надевајќи се дека ќе го помогнат.

Сега сфаќа дека стареењето им се случува на сите.

„Бесмислено е да се жалиме на тоа и да сакаме да се смениме. Сите одиме во иста насока и не можеме да смениме ништо за тоа. На тоа патување, важно е само да се грижиме за себе”, рече Брит, истакнувајќи дека таа „се чувствува подобро од кога било“. “.

Инаку, Брит глумеше со Роџер Мур во филмот „Човекот со златен пиштол“ од 1974 година