Ако ви е празен акумулаторот - еве што треба да направите за да возите

Доколку вашиот акумулатор не успева да го запали автомобилот,голема е веројатноста тој да е испразнет.Доколку немате време да чекате помош на пат,потребно е да го направите следново:Скршете неколку таблети аспирин и обидете се да ги пикнете во отворите на акумулаторот.Салицилната киселина реагира со сумпорната киселина во акумулаторот и веднаш ќе го врати во живот.

Поврзани

Најнови вести

Коментари