Правилната исхрана е повеќе од важна за слабеење или за одржување на добра линија, па доколку сакате да изгубите тежина, избегнувајте ги овие четири намирници и сигурно ќе изгубите барем неколку килограми до летото!

Ако сакате идеална фигура ова лето, еве кои нмирници треба да ги избегнувате:

1. Газирани пијалоци

Тие се најголемиот извор на празни калории. Тие го исполнуваат телото со голема количина калории, а немаат хранлива вредност. Голема е веројатноста да се здебелите ако редовно пиете газирани сокови.

2. Алкохол

Ако сакате да изгубите тежина, мора да престанете да пиете алкохол. Поради алкохолот, внесувате дополнителни калории во организмот, а тоа ве стимулира да јадете повеќе и го забавува метаболизмот.

3. Трансмасти

Пржена и преработена храна изобилува со трансмасти кои поттикнуваат гоење, а исто така предизвикуваат складирање на маснотии во абдоминалниот регион на телото.

4. Рафинирани житни култури

Овие вклучуваат брашно, бел леб, бел ориз, бели тестенини и нивни деривати. За време на процесот на обработка, оваа храна губи влакна и хранливи материи, а остануваат шеќер и скроб, кои се претвораат во маснотии и доведуваат до гоење. Треба да јадете производи од житни култури од цели зрна.