Милутин Мркоњиќ, висок функционер на СПС починал денес во 79 година од животот

Милутин Мркоњиќ бил приклучен на респиратор, откако неговата здравствена состојба нагло се влошила.

Мркоњиќ со бившата сопруга Драгана Даша пред многу години купиле семеен гроб на Новите гробишта во Белград, каде што ќе бидат погребани еден покрај друг.

Бидејќи до крајот на својот живот останал верен на комунистичката идеологија изразил желба, кога ќе дојде време, да го погребаат во сандак со петокрака.