Кај поедини луѓе домашните миленици им се на прво место на листа на приоритети, и нема работи кои не би ги наптавиле за нив.

Кон крај на февруари за време на вооружена кражаба во домот на Леди Гага биле украдени два булдуга, а славната пејачка понудила награда од половина милион долари на оној кој ќе ги врати. Набрзо двете преплашени кучиња ги вратила жена, а Гага на социјалните мрежи разгласила дека “нејзиното семејство е повторно комплетно“.

Ова е смо еден пример на што се сопствениците се подготвени кога се во прашање нивните четвороножни пријатели.

Студија која била спроведена во Америка и оди на рака бидејќи спрема не децата кои имаат домашни миленици, особено куче, имаат повеќе самопочитување, социјални вештини и подобар интелектуален развој. Исто така со ова истражување потврдено е дека жените и мажите, без разлика на се, посреќни се ако имаат домашни миленици.