Меги Синг (49) е Полјакиња која оди на солариум од шеснаесетгодишна возраст. Како што тврди, таа поминува најмалку 20 минути секој ден сончајќи се во салон за убавина и верува дека тоа прави да изгледа помладо.

– Мислам дека изгледам одлично за мојата возраст. Имам скоро 50 години, а реално изгледам како да имам 35 години – рекла Меги.

Да се ​​има сопствен салон за убавина и дава можност да користи солариум како и кога сака.

„Мислам дека сум зависна од сончање, едноставно никогаш не се заситувам и дефинитивно мислам дека е добро за моето ментално здравје“, рече таа.

Како тинејџерка, Меги страдала од светла кожа, па цел живот сонувала за свој салон за да може да го користи солариумот бесплатно.

– Генетски имам светла боја на кожа и некое време бев психички болна поради тоа. Сега, кога кожата ми е исончана, се чувствувам среќна и задоволна – рече Меги со насмевка.

Луѓето од нејзината блиска околина сугерираат дека ќе го загрози своето здравје со сончање секој ден, но Меги одбива верува.

– Прочитав за последиците што може да ги предизвика солариумот, но не се грижам за тоа – вели оваа жена и додава дека ќе продолжи да се сонча, бидејќи тврди дека кожата може да изгледа уште поцрна.

И покрај предупредувањата на експертите и пријателите за штетноста на УВ зрачењето, кои се изложени во солариум, Меги вели дека не сака и не може да се откаже од својата страст.

– Знам дека штетното зрачење може да предизвика рак на кожата, јас сум свесна за тоа. Сепак, ова е моето тело и моја одлука – заклучи таа.