Нема земја во која жените не се обидуваат да изгледаат како модели, со совршени пропорции и тенка половина, но ретко некој знае дека во 8 земји во светот вишокот килограми се цени па дури и за женско тело.

Еве во кои земји пополничките девојки односно тие со облини се сметаат за убави.

  1. Грција

Во Грција, се смета дека женскиот стомак покажува дека жената е здрава.

  1. Мексико

Во Мексико, правилото е дека само оние луѓе кои живеат добро и добро заработуваат можат да јадат обилно, така што облините се знак за добар живот.

  1. Авганистан

Во Авганистан се верува дека жените со просечна или прекумерна тежина ќе раѓаат поздрави деца од оние кои се послаби.

  1. Самоа

А, во Самоа се верува дека се слаби само оние луѓе кои немаат доволно храна. Секој што живее добро има некои вишок килограми.

  1. Јужна Африка

Во Јужна Африка, сите се восхитуваат на облините кај жените и тие се поврзани со добро здравје и здрав начин на живот.

  1. Саудиска Арабија

Ова е уште една земја во која заобленото тело се смета за убаво и е знак на висок социјален статус.

  1. Обединети Арапски Емирати

Да се ​​биде малку заоблен е сосема нормално во ОАЕ и за мажи и за жени. Се верува дека оние кои водат среќен живот немаат време да се замараат со тоа дали имаат мал стомак или некој екстра сантиметар во обем.

  1. Бразил

Сите знаеме дека Бразилките се синоним за убави жени кои во последно време се повеќе за здрав начин на живот, отколку за тенок струк и нозе што ќе ги однесат на модната писта.