Животот од градот Билјана и Владан го заменија со враќање на корените, односно  во планинското село Забрњи Тоци во близина на Пријепоље. Тие таму го обновиле домаќинството кое беше плевело со децении и се посветиле на овошје и добиток на 1.400 метри надморска височина.

– Ние ја делиме работата, половина за него, половина за мене. Во принцип, тоа функционира одлично, вели е Билјана Шалипуровиќ.

Нејзиниот сопруг Владан вели дека квалитетот секогаш го наоѓа патот до потрошувачот.

– И ако немаме пријатели покрај потрошувачите, имаме роднини, семејство, така што тие ќе консумираат здрава храна, ќе ни помогнат да го потрошиме она што сме го произвеле, очекува Владан.

Со цел да ги школува своите деца, тој ја завршил својата воена кариера, а неговата сопруга ја напуштила работата во продавница. Поранешниот воен офицер вели дека поради родова еднаквост, Билјана имала улога да биде директор на првата земјоделска задруга за добиток формирана во тоа село и засега единствена од ваков вид во општината.

– Нашата цел е да натераме што повеќе жени да ни се придружат во оваа задруга,  вели Билјана.

Забрдњи Тоци има околу 23 жители. Тие се задоволни од претприемништвото на Шалипуровиќ, а ментор за земјоделство, велат тие, е нивниот сосед Миле.

– Овде има околу дваесет и два или три жители. И во седумдесет и првата година, имаше 76 куќи, или 67 куќи. Во просек, имаше шест и пол членови по куќа. Имаше 443, се сеќава соседот. Миле Радомировиќ.

Владан Шалипуровиќ вели дека се оддалечени 25 километри од центарот на градот.

– Ги знаете и руралните патишта такви какви што се, така што некој ќе стигне побрзо од Ужице до Пријепоље отколку ние до Пријепоље“, спореди Владан.