Иако нашите карактеристики кои ги имаме варираат од личност до личност, сепак според ѕвездите, лицата кои се родени во истиот хороскопски знак има многу слични карактеристики.

Кога станува збор за тоа кои припадници на хороскопските знаци се најстраствени и најсензуални, астролозите велат дека тоа се родените во знакот на Бик.

Бикот е еден од најстрасните и најсензуалните хороскопски знаци, а жените родени во тој знак знаат да ја подигнат физичката интимност на повисоко ниво и да обезбедат огромно задоволство.

За луѓето родени во знакот на Бик, интимните односи се едно од средствата за самоафирмација. Доколку не се снаоѓаат добро во другите области од животот, тие ќе го компензираат чувството на несигурност.

Тие сакаат предигра и многу допири, па се обидуваат да ги реализираат своите фантазии, но и фантазиите на нивните партнери.

Високо на оваа листа се Лавовите, но и жените родени во знакот Овен.