Во Загреб во 94. година после долга и тешка болест починал Јоле Петровиќ, татко на Дражен Петровиќ, кошаркарска легенда.

Последните години Јоле бил неподвижен, живеел во Загреб.

Јоле Петровиќ е роден во Требиње, вработен како полициски службеник го довело во Шибеник, каде бил заменик началник во шибениската полициска управа

Во Шибеник ја запознал Бисерка, со која се венчал и добил два сина кои подоцна станале кошаркари.

Пред две години Јоле и Бисерка прославиле 60 години брак.