Сексуалниот живот е важен дел од врската и ако не оди како што се очекува, врската може да биде во искушение. Иако често велат дека мажите не размислуваат премногу за време и после секс, и само уживаат само во него, има некои истражувања што го докажуваат спротивното.

Еве за што размислуваат мажите

Дали уживавте?

Иако понекогаш се чини дека вашата посилна половина мисли исклучиво на себе, мажите не се толку себични како што изгледаат. Многумина се грижат дали нивниот партнер ќе ужива и бидејќи оргазмот е единствениот сигурен доказ дека сексот бил добар, тие силно сакаат да ја видат својата парнерка како го доживува.

Дали се чувствувате сакани?

После сексот, многумина размислуваат за емоциите што се во својот врв во даден момент. Така, прашањето дали се чувствувате сакано поминува низ главата на посилниот пол, а галењето или туширањето заедно по кулминацијата се начините на кои тоа ви го покажуваат.

Прашање за количината на секс

За маж кој е во квалитетна врска и ја цени својата партнерка, ова прашање сигурно ќе се најде на репертоарот. Значи, тој не сака да изгледа како зависник од секс во вашите очи, поради што постојано ја испитува количината на истото, особено по водењето љубов.