Овој хороскопски знак е познат по ссвојата  неодлучност и мрачно размислување, што доведува до тоа тие да бидат секогаш несреќни или депресивни.

Станува збор за Вага.

Припадниците на овој знак, поради нивните вечни дилеми, не можат да го изберат вистинскиот пат, што ги растажува. Иако се неодлучни, тие се прилично непоколебливи на патот кон своите цели.

Вагите се во постојан страв. Тие секогаш размислуваат за последиците и ја предвидуваат иднината, која обично е црна и неизвесна во нивните умови.

Тие се претежно популарни во општеството поради нивната добронамерност и интелигенција, па затоа добро се сложуваат со спротивниот пол.

Сепак, поради нивните негативни ставови, тие се нивните најголеми непријатели на патот кон среќата.