Претседателот на Русија, Владимир Путин (68), е прогласен за најатрактивен Русин, според анкетата на „Суперџоп.ру џоп“ – втора година по ред.

Во анкетата спроведена на 1.000 мажи и 1.000 жени во повеќе од 300 руски градови помеѓу 22 март и 1 април, 17 отсто од жените рекле дека Владимир Путин е најсексапилен Русин, додека 18 отсто од мажите го делат истото мислење, пишува „Москва тајмс“.

„Русите и понатаму го сметаат Владимир Путин за најатрактивен познат маж во земјата. Со него не можат да се натпреваруваат ниту спортистите ниту актерите во Русија“, се наведува на споменатата веб-страница.

Сајтот „Супер џоп.ру џоп“ соопшти дека Путин добил еден процент помалку гласови во споредба со минатата година, но дека, сепак, никој не може да се мери со него.