Еве како да ја исчистете куќата од негативни вибрации – едноставен трик со метла!

Одржување чист дом секогаш започнува со тргање на физичка нечистотија. Оваа активност исто така симболизира решавање на негативните вибрации.

На пример, ако некоја негативна личност влезе во домот, земете чиста метла и сметете ги лошите вибрации откако ќе замине.

За длабинско чистење после трауматични случувања како што е смрт, пожар или насилство, “сметете го“ и својот Телесен храм со конзумирање зелен зеленчук и свежо овошје.

За да го заштитете откако сте го исчистиле домот, ставете венец чист лук над или покрај врата. Метлата да ви биде близу врата за интни случаи. Кога негативната личност го напушта вашиот дом, едноставно сметете ги негативните вибрации од својот светол простор.

Ако сте во можност употребите метла од цимет или метла со сладок мирис за внесување на добри вибрации и ширење слаткост и позитива, откако личноста ја напиштила куќата. Бидете смирени кога метете и ја исфрлате негативната вибрација.

Метла од цимет можете да направите ако во зовриена вода во голем лонец додадете две лажичиња цимет во прав, лонецот треба да биде тргнат од огнот.

Ставете го лонецот наподот и во него потопетет ја метлата. Оставте ја метлата да отстои во водата четири до осум часа.

Извадете ја метлата и истресете ја од вишокот вода во када или во градина. Ако е можно оставете ја метлата да се исуши на сонце.