Најлошо место на кое можете да го користете мобилниот телефон е тоалетот.

Кога пуштате вода, знајте дека бактериите можат да се најдат и на вашиот мобилен телефон, а миењето раце нема да биде доволно да се ослободите од ешерихија коли!

Повеќето луѓе се служат со влажни марамчиња површински да го исчистат телефонот, но тоа не е доволно.

Најдобро е да помешата 60 отсто вода и 40 отсто медицински алкохол, натопете крпа добро исцедете ја и пребришетего телефонот.

Ако сте здрави, доволно е тоа да го правите неколку пати во месецот, но кога ќе се разболете, ова чистење практикувајте го почесто.